Distancias en la programación internacional 2012 del Instituto Cervantes

Distancias ha sido seleccionada para formar parte del Programa Interdisciplinar “Transfronterizo. Los límites de la frontera” que recorrerá los centros del Instituto Cervantes de varias ciudades del mundo durante el recién comenzado 2012.

El itinerario de proyecciones , que será actualizado a medida que se aproximen las fechas es el siguiente:Praga (febrero del 2012), Lisboa (abril del 2012), Dublín (julio del 2012), Río de Janeiro (agosto del 2012), Gibraltar (septiembre del 2012) y Belgrado (noviembre del 2012).

Anuncio publicitario

2 Respuestas a “Distancias en la programación internacional 2012 del Instituto Cervantes

 1. Aquí parlen del vostre documental i d’un dels seus protagonistes.
  Força!

  Denuncien una ‘salvatge’ deportació de ciutadans del Congo tancats als CIE
  LLIBERTATSDRETSSOCIALS
  JESÚS RODRÍGUEZ | 12/03/2012

  El ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, va donar llum verda la matinada de dissabte a una deportació en massa de 52 ciutadans del Congo que es trobaven reclosos a diversos Centres d’Internament d’Estrangers de l’Estat espanyol. Feia tres anys que estaven tancats al CITE de Melilla i, fa pocs dies, van ser dispersats a diversos CIE en territori peninsular. L’estupefacció i la por es van estendre entre la comunitat davant la possibilitat de ser deportats fins a Kinshasa, a disposició de la temuda policia política de l’autòcrata Joseph Kabila. I així va ser. La nit de divendres van ser reagrupats en el CIE Madrid, i un convoi els va traslladar de matinada fins a l’aeroport de Barajas, on es va viure una desesperada batalla per la vida de 5 dels 52 congolesos i congoleses que, finalment, per la força i amb nombroses ferides, talls i tacats de sang van ser pujats a l’avió que els va portar després de volar més de 9.000 quilòmetres fins a la presó de Kim Mazier de la Gombe, a tocar del palau presidencial del govern de Kinshasa.

  Persones malaltes i ferides de gravetat

  Dotze de les persones deportades pateixen malalties greus, que ara, molt probablement quedaran sense cap mena de tractament. Dues dones van patir aturades cardiaques, i en aquests moments es debaten entre la vida i la mort, i una xifra indeterminada van patir ferides de consideració que no se sap si tan sols han estat ateses per cap servei mèdic. En aquests moments, al CITE Melilla, encara hi ha altres 32 ciutadanes amb nacionalitat congolesa, que estan anímicament destrossades només de pensar en la possibilitat que siguin també deportades en els propers dies. El col·lectiu Melilla Frontera Sur ha fet un ampli seguiment del cas, qualificant de salvatge l’actuació dels agents d’estrangeria de la policia espanyola. Alguns dels deportats van protagonitzar un documental sobre l’emigració a Europa que va ser àmpliament difós. El principal protagonista de Distancias és precisament un dels 5 homes que va quedar ferit de consideració en resistir-se a pujar a l’avió del Ministeri de l’Interior espanyol.

 2. Gracias por el artículo!

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s